Rautalammin seurakunta

Kuopiontie 38
77700 Rautalampi

Puh. 0201 556160

Nepalin vammaiset lapset ja nuoret

Ilman kummityön apua he syrjäytyisivät epätasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

Kummityön kautta tuetaan vammaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä Nepalissa. Ilman kummityötä he jäisivät ilman koulutusta. Seurakunnalla on kannatussopimus määrältään 300 € / v., joka maksetaan kirpputorin tuotosta.

 

Suhtautuminen vammaisuuteen on Nepalissa kielteistä ja perheet piilottelevat vammaisia perheenjäseniään. Vammaisuuden uskotaan olevan jumalten tahto tai seurausta edellisestä elämästä. Vuoden 2006 alusta on aloitettu vammaisten lasten ja nuorten tukeminen. Vammaisten lasten ja nuorten ryhmä saa terveydenhoitoapua ja voi käydä koulua sokeiden ja kuurojen kouluissa mm. Dharanissa, Baglungissa ja Gorkhassa. Tavoitteena on kouluttaa lapsista ja nuorista itsenäisiä sekä muuttaa yhteisön suhtautumista vammaisuuteen koulutuksen avulla.

 

Kummityön yhdyshenkilö on Anni Takko, **@**

 

http://www.suomenlahetysseura.fi/kummit

 

Lähetysseuran Nepalin kummityöstä on tehty kaksi videota, jotka löytyvät Youtubesta. Toinen video kertoo Mugun dalit-tytöistä ja toinen kivenhakkaajakylän lapsista sekä Gandaki Boarding Schoolista.

https://www.youtube.com/watch?v=rzUd4YzogsM

https://www.youtube.com/watch?v=REw1iuwgR50

 

Suomen Lähetysseuran työtä Nepalissa voit seurata muös Facebookissa sivulla: http://www.facebook.com/suomenlahetysseuranepalissa

 


pdf liite

Kummikirje 2/2016

pdf liite

Kummikirje 1/2016

pdf liite

Kummikirje 2/2015
Tulosta sivu
Sivukartta Yhteystiedot
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä