Yhteisvastuukeräys

Laskaiskahvit yhteisvastuulle 2012

Yhteisvastuukeräys avataan sunnuntaina 5.2.2017.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys torjuu ihmiskauppaa.

Tule lista- tai lipaskerääjäksi tai mukaan toimintaan!

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä paikalliseen Osuuspankkiin.

Toisena tapana tehdä yhteisvastuuta on lipaskeräys sekä tempausten järjestäminen talkootyönä. Näitä tempauksia ovat jo perinteiksi muodostuneet "Kerkonkosken YV tempaus" Kerkonjoen koululla, "Eräkahvila" ja "VappuBaari" kahden kuusen alla kirkkopuistossa.

Yhteisvastuuta tehdessä meillä on hyvä positiivinen meininki ja se näkyy myös tuloksessa. Vuonna 2016 Rautalammin seurakunnassa keräys tuotti 6758,79e ja oli valtakunnallisissa tilastoissa 50 parhaan seurakunnan joukossa (32.). Sydämellinen kiitos kaikille osallistuneille kerääjille ja lahjoittajille!

Ota yhteyttä: diakoni Niina Leppänen (puh. 040-8370682).

Ke 7.6. Yhteisvastuukeräykseen osallistuneiden listakerääjien ja vapaaehtoisten kiitosjuhla Törmälässä klo 17

Ilmoittautumiset pe 2.6. mennessä Niinalle, puh. 040 8370682

Suomessa vuoden 2017 keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa sekä etsivää työtä ympäristöissä, joissa haavoittuvuus on suurta ja hyväksikäytön riskit merkittäviä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12-30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi.

Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.