Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2.2.2020.

Vuonna 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta.

Tule lista- tai lipaskerääjäksi tai mukaan toimintaan!

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä paikalliseen Osuuspankkiin.

Toisena tapana tehdä yhteisvastuuta on lipaskeräys sekä tempausten järjestäminen talkootyönä. Näitä tempauksia ovat jo perinteiksi muodostuneet "Kerkonkosken YV tempaus" Kerkonjoen koululla, "Eräkahvila" ja "VappuBaari" kahden kuusen alla kirkkopuistossa.

Yhteisvastuuta tehdessä meillä on hyvä positiivinen meininki ja se näkyy myös tuloksessa.

Ota yhteyttä: diakoni Niina Leppänen (puh. 040-8370682).

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Hankkeessa levitetään myös muita vanhemmuutta tukevia hyvä käytäntöjä. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.