Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys avataan sunnuntaina 3.2.2019.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys tukee lasten ja nuorten koulutusta.

Tule lista- tai lipaskerääjäksi tai mukaan toimintaan!

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä paikalliseen Osuuspankkiin.

Toisena tapana tehdä yhteisvastuuta on lipaskeräys sekä tempausten järjestäminen talkootyönä. Näitä tempauksia ovat jo perinteiksi muodostuneet "Kerkonkosken YV tempaus" Kerkonjoen koululla, "Eräkahvila" ja "VappuBaari" kahden kuusen alla kirkkopuistossa.

Yhteisvastuuta tehdessä meillä on hyvä positiivinen meininki ja se näkyy myös tuloksessa. Vuonna 2017 Rautalammin seurakunnassa keräys tuotti 6848,22e. Sydämellinen kiitos kaikille osallistuneille kerääjille, vapaaehtoisille ja lahjoittajille!

Ota yhteyttä: diakoni Niina Leppänen (puh. 040-8370682).

Yhteisvastuustartti 3.2.2019

Messun jälkeen seurakuntatalolla hernekeittoa (vapaaehtoinen maksu keräyksen hyväksi) ja Yhteisvastuuinfo, jossa jaetaan keräyslistat. Listoja on mahdollista hakea myös kirkkoherranvirastosta Niinalta.

Eräkahvila 30.3. klo 10-13 kirkkopuistossa

Vappubaari 30.4. klo 10-12 kirkkopuistossa

Myytävänä simaa, munkkeja ym.

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

60% tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20% paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.