Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys avataan sunnuntaina 4.2.2018.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä.

Tule lista- tai lipaskerääjäksi tai mukaan toimintaan!

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä paikalliseen Osuuspankkiin.

Toisena tapana tehdä yhteisvastuuta on lipaskeräys sekä tempausten järjestäminen talkootyönä. Näitä tempauksia ovat jo perinteiksi muodostuneet "Kerkonkosken YV tempaus" Kerkonjoen koululla, "Eräkahvila" ja "VappuBaari" kahden kuusen alla kirkkopuistossa.

Yhteisvastuuta tehdessä meillä on hyvä positiivinen meininki ja se näkyy myös tuloksessa. Vuonna 2017 Rautalammin seurakunnassa keräys tuotti 6848,22e. Sydämellinen kiitos kaikille osallistuneille kerääjille, vapaaehtoisille ja lahjoittajille!

Ota yhteyttä: diakoni Niina Leppänen (puh. 040-8370682).

Yhteisvastuustartti 4.2.2018

Perhemessun jälkeen seurakuntatalolla hernekeittoa (vapaaehtoinen maksu keräyksen hyväksi) ja Yhteisvastuuinfo, jossa jaetaan keräyslistat. Listoja on mahdollista hakea myös kirkkoherranvirastosta Niinalta.

Lipaskeräys s-marketilla la 10.2. klo 10-16

Eräkahvila 24.3. kirkkopuistossa klo 10-13

Vappubaari 30.4. klo 10-13 kirkkopuistossa

Myytävänä simaa, munkkeja...

Suomessa vuoden 2018 keräysvaroin torjutaan nälkää ja köyhyyttä.

Suomessa keräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2000-4000 euron suuruisia kertalountoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien auheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

60% tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20% paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Kuva: Laskiaiskahvit Yhteisvastuulle vuonna 2012.