Kirkkoherran palsta

PIISPANTARKASTUKSEN JÄLKEEN

(Tilannekatsaus, annettu tiedoksi kirkkovaltuuston kokouksessa 13.6.2017)

7. ja 9.4.2017 toimitetun piispantarkastuksen johdosta seurakuntamme sai kehittämistehtäviä, jotka on annettu tiedoksi piispantarkastuksen dokumentteihin sisältyvänä luottamushenkilöille ja seurakunnan henkilöstölle.

Kehittämistehtävistä on käyty keskustelu 26.4. pidetyssä työneuvottelussa ja 16.5. pidetyssä kirkkoneuvoston kokouksessa. Kirkkoneuvosto teki kokouksessaan 16.5. § 6 päätöksiä toimenpiteistä kehittämistehtäviin liittyen.

Kehittämistehtävien toteuttamisessa tilanne on seuraava:

Hiippakuntasihteeri Antti Kokkosen kanssa on aloitettu 17.5. pidetyssä tapaamisessa työyhteisön kehittäminen, jota on sovittu jatkettavaksi seuraavalla syyskaudella, alkaen 4.10.

Luottamushenkilöiden ja henkilöstön yhteinen keskustelutilaisuus piispantarkastuksen kehittämistehtävistä ja tulevan toiminnan suunnittelusta järjestetään kuluvan vuoden alkusyksyllä erikseen sovittuna ajankohtana.

Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia järjestää luottamushenkilöiden ja henkilöstön yhteinen virkistysretki Etelä-Konneveden kansallispuiston alueella kuluvan vuoden loppukesällä erikseen sovittavana ajankohtana.

Kirkkoneuvosto antoi kirkkoherralle valtuudet nimetä työryhmä vapaaehtoistyön suunnitelmaa varten. Kirkkoneuvoston edustajana on Merja Hämäläinen, ja muita edustajia kutsutaan johtokunnista ja vapaaehtoisista. Työryhmän nimeäminen on meneillään.

Rautalammin ja Suonenjoen seurakuntien kirkkoneuvostot on kutsuttu yhteiseen neuvotteluun Rautalammilla 5.9.2017 koskien yhteistyön kehittämistä.

Rautalammilla 30.5.2017

Pekka Tuovinen

kirkkoherra

Mikäli esim. yllä oleva herättää ajatuksia, voit lähettää ne (halutessasi nimettömänä) palautteena palautelomakkeella, puhelimella 0400 856 263 tai sähköpostilla **@**