Rautalammin seurakunta

Kuopiontie 38
77700 Rautalampi

Puh. 0201 556160

Kirkkoherran palsta

PUHE RAUTALAMMIN KUNNAN, YRITTÄJIEN JA SEURAKUNNAN

UUDEN VUODEN 2018 VASTAANOTOSSA

 

Matkailukeskus Rämäkkä Holidays, 31.12.2017 klo 23.40

 

 

Rakkaat ystävät! Rautalammin seurakunnalla on ollut vaiherikas toimintavuosi. On osallistuttu kahdenkin juhlavuoden viettoon, ja seurakunnassa on toimitettu piispantarkastus. Lisäksi iloitsen siitä, että niin sanottu näkymätön, vierellä kulkeva työ on kasvanut.

 

500 vuotta sitten Martti Luther naulasi teesinsä Wittenbergin linnankirkon oveen. Hänen lausumiensa tarkoituksena oli puuttua aikansa kirkon epäkohtiin ja ihmisten turhiin, keksimiin sääntöihin ja näin uudistaa kirkkoa Raamatun linjoille. Luther kiteytti uudistuksensa tunnukseksi: ihminen - syntinen, jumalaton - kelpaa Jumalalle yksin armosta, yksin uskon kautta, yksin Kristuksen tähden. Merkkivuotta on vietetty seurakunnassamme juhlajumalanpalveluksin, puunistutuksin ja kaikille avoimen teesityöskentelyn merkeissä, kysyen: mitkä olisivat tämän päivän teesejä juuri Rautalammin seurakunnalle.

 

Itsenäisyyden juhlavuotta on vietetty yhteistyössä muiden tahojen kanssa järjestettyihin tilaisuuksiin – niin kuin yleensäkin seurakunta pyrkii tekemään yhteistyötä. Juhlavuoden kohokohta oli kuitenkin itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus.

 

Seurakunta sai piispantarkastuksessa hyvän arvion: kokoonsa nähden seurakunnan elämä ja toiminta on monipuolista ja runsasta. Kuitenkin saimme myös kehittämistehtäviä: vapaaehtoistoiminnan kehittämissuunnitelman laatiminen, henkilöstön kehittämistapaamiset sekä yhteistyöneuvottelut naapuriseurakuntien kanssa. Näihin tehtäviin on jo tartuttu innokkaasti, ja työtä jatketaan ensi vuoden puolella.

 

Mitä muuta ensi vuosi tuo tullessaan säädetyn ja päätetyn seurakuntatyön ja mahdollisten yllättävien tehtävien lisäksi? Kirkkoherra ja talouspäällikkö jäävät vuoden sisällä eläkkeelle. Kirkkoherran osalta viran täyttämisprosessi on jo käynnistetty. Syksyllähän toimitetaan myös seurakuntavaalit. Seurakunnan tahtona näyttää olevan pysyä itsenäisenä, mutta yhteistyöneuvotteluja naapureiden kanssa käytäneen entistä tiiviimmin. Nuorisotyötä varten perustetaan nuorisopastorin määräaikainen virka..

 

Seurakunnan taloudellinen tila ei ole hälyttävä, mutta sen vakaana pitäminen edellyttää jatkossakin kulujen kurissa pitämistä suhteessa väheneviin verotuloihin.

 

Seurakunta elää siis muutosten keskellä. Perustehtävä on kuitenkin hoidettava tilanteessa kuin tilanteessa. Jumalan sanan julistaminen ja opettaminen, kasteen ja ehtoollisen toimittaminen, musiikkityö, kristillinen kasvatus, sielunhoito, lähetys ja rakkauden palvelutyö ovat seurakunnan keskeisiä, välttämättömiä toimintoja. Seurakunnalla ja kirkolla sekä niiden toimintaa tukevilla rakenteilla on hyvinkin erilaisia vaiheita, mutta itse kristillistä kirkkoa ei voi ihmisvoimin lakkauttaa. Se tarjoaa edelleenkin toivoa, joka kestää kaikki tämän maailman ja itse kunkin oman elämän myrskyt. ”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti”. Tervetuloa Hänen palveltavakseen ja palvelemaan muita, seurakunnan yhteydessä!

 

Vapahtajan siunaamaa uutta vuotta kaikille!

 

 

Pekka Tuovinen

kirkkoherra

Rautalammin seurakunta


Mikäli esim. yllä oleva herättää ajatuksia, voit lähettää ne (halutessasi nimettömänä) palautteena palautelomakkeella, puhelimella 0400 856 263 tai sähköpostilla **@**

Palautelomake, klikkaa tästä. 

Tulosta sivu
Sivukartta Yhteystiedot
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä