Soittimet

Rautalammin kirkon urut vuodelta 1980

Chimes-kellot

Seurakunnan soitinvalikoima on laaja: on urut, flyygeli, piano, käsikellot, kitara, basso, ja muita bändisoittimia.

Rautalammin kirkon urut

Rautalammin seurakunnan urut ovat seudun komeimmat, 35-äänikertaiset urkurakentamo Tuomen vuonna 1980 valmistamat urut. Uruissa on 3 sormiota ja jalkio. 1. ja 3. sormio ovat dispositioltaan ja luonteeltaan klassisia neobarokkipillistöjä. Toinen sormio on romanttissävyinen kielillä maustettu pillistö. Jalkio on klassinen. Koneisto mekaaninen. Uruissa on pillejä myös Rautalammin kirkon ensimmäisistä, B.A.Thulen valmistamista uruista vuodelta 1877. Niiden tilalle rakennettiin 1926 Kangasalan urkurakentamon pneumaattinen urku, jota laajennettiin 1960. Tämä soitin on purettu pois nykyisten urkujen tieltä.

Käsikellot

Rautalammin seurakunnalla on käytettävissä kolmen oktaavin chimes-kellosarja.

Seurakunnassa toista vuotta ollut koolla pieni käsikelloyhtye, jossa soittavat Roosa Hämäläinen, Kaapo Suomalainen, Nico Hirvonen sekä Optatus ja Selim Pirkkanen. Yhtyettä voi kysyä keikoille kanttorin kautta.

Flyygeli

on löytänyt paikkansa kirkon kuori-osasta. Se on uusi, vuonna 2009 käyttöönotettu Yamaha.

Piano

löytyy seurakuntatalolta. Siellä niitä on oikeastaan kaksi, Hellas vuodelta 1972 suuressa salissa ja Fazer-piano takkahuoneessa.