Diakonia

Diakonia on kristillisestä rakkaudesta lähtevää auttamista kaikenikäisten ihmisten parissa. Se on keskustelua, tukemista, rinnalla kulkemista, auttamista, sielunhoitoa ja aineellista auttamista. Lisäksi diakoniatoimintaan kuuluu kerho-, retki- ja leiritoimintaa, tapahtumia, diakoniakasvatusta, yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, vierailuja hoitokodeissa...

Diakoniatyön antama apu on kaikille avointa ja voit puhua asioistasi luottamuksellisesti, sillä diakonia sitoo vaitiolovelvollisuus. Voit soittaa, lähettää viestiä WhatsAppissa tai tekstiviestinä tai sähköpostilla, tulla käymään virastolla tai pyytää käymään. Jos sinulla on mieltä painavia asioita ja tarvitset apua, diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä. Tapaamisen syitä voivat olla esimerkiksi yksinäisyys, läheisen menettäminen, sairauksista aiheutuvat huolet, taloudelliset ongelmat, kuoleman kohtaaminen, muuten vain kuuntelijan kaipuu.

Diakonia on kaikkien ihmisten tehtävä. Diakoniatyötä tekee myös joukko vapaaehtoisia, jotka toimivat yhteisvastuukerääjinä, emäntien tehtävissä, tapahtumien järjestämisessä jne. Lisää toimijoita otamme mielellämme mukaan joukkoon!

Koti- ja laitoskäynnit ovat maksuttomia!

Diakoniapäivystys 3.1.2017 alkaen tiistaisin klo 9-12 kirkkoherranvirastossa (Kuopiontie 38).

Diakoni Niina Leppänen

puh. 040 837 0682 (puhelut, WhatsApp viestit ja tekstiviestit),

niina.leppanen(at)evl.fi.

PALVELEVA PUHELIN    01019-0071 (su-to klo 18-01, pe ja la klo 18-03)

Palveleva puhelin tarjoaa puhelimitse välitöntä keskusteluapua kriisitilanteessa olevalle ihmiselle.

PALVELEVA NETTI Palveleva netti

Palvelevassa netissä voit kertoa mieltäsi painavista asioista luottamuksellisesti nimettömänä lähettämällä viestin.

PALVELEVA CHAT Kirkko Suomessa

Kirkon Facebook-sivulla on chatkeskustelumahdollisuus. Palveluun ei tarvita Facebook-tunnuksia. Keskustelut eivät tallennu mihinkään ja työntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Chatti on auki arkisin klo 12-20.

Yhteisvastuukeräyksen sivuille

Kirkon Ulkomaanavun sivuille

Yhteisvastuukeräys
EU-ruuan jakelu