Toimitilat

Kirkon ja kirkkoherranviraston lisäksi seurakunnalla on käytössään seurakuntatalo, siunauskappeli, kellotapuli, kirpputorimökki. Seurakunta käyttää leireissään ym. myös Törmälän loma- ja kurssikeskusta.

Rautalammin kirkonkylän keskustaa ilmasta. Kirkko oikealla ja sen yläpuolella hautausmaa.

Rautalammin kirkko on kesäisin auki ma-pe klo 9-15 ja viikonloppuisin kirkollisten toimitusten ja jumalanpalvelusten tilaneen mukaan.

Kirkon Kuopiontien puolelta kuvattu panoraamavideo, klikkaa tästä! Videointi: Seppo Vaittinen.

Rautalammin kirkkoon mahtuu noin 1100 henkeä.

Kirkon keskilaivalta kuvattu panoraamavideo, klikkaa tästä! Videointi: Seppo Vaittinen.

Kirkon esittelyn voi pyytää kirkkoherranvirastosta puh, 020-1556160 tai (pientä maksua vastaan) myös museolta puh. 044-7530140.

Ehtoollisen vietto Rautalammin kirkossa.

Alttarin edestä kuvattu panoraamavideo, klikkaa tästä! Videointi: Seppo Vaittinen.

Väinö Hämäläisen (1876-1940) maalaama alttaritaulu "Jeesuksen venesaarna" oli taiteilijan viimeinen työ. Sen jäätyä kesken 1940, hänen poikansa Lauri Hämäläinen viimeisteli sen.

Saarnatuoli siirrettiin nykyiselle paikalleen 1920-luvulla.

Rautalammin ensimmäiset urut valmistuivat vuonna 1877. Vanha fasadi säilytettiin, kun urkurakentamo Tuomen valmistamat 35-äänikertaiset urut otettiin käyttöön vuonna 1980.

Urkuparvelta kuvattu panoraamavideo, klikkaa tästä! Videointi: Seppo Vaittinen.

Olli Kuusen suunnittelema siunauskappeli valmistui 1956.

Arvi Junkkarisen suunnitelma kellotapuli valmistui vuonna 1768 seurakunnan kolmannen kirkon yhteyteen. Nykyisen kirkon valmistuttua siihen  lisättiin 1875 ylimmän nivelen paikalle samanlainen tornin huippu kuin kirkossakin. Samalla vanha vuoraus uusittiin.

Hannele Arantolan suunnittelema seurakuntatalo valmistui 1972. Seurakuntatalo sijaitsee kirkon vieressä.  Harjakaton se sai vuonna 2010.  Siellä kokoontuvat seurakunnan päiväkerhot ja monet muut ryhmät.

Seurakuntatalo on suosittu muistotilaisuuksien ja juhlien pitopaikka Rautalammilla

Kirpputori lähetystyön hyväksi toimii kirkon vieressä olevassa mökissä.

Kirkkoherranvirasto sijaitsee siunaukappelia vastapäätä. Se on entinen KOP:n pankkitalo, jossa sijaitsevat myös työntekijöiden työhuoneet ja kokoustila.

Rautalammin hautausmaalla sijaitsee mm kauppaneuvos Heikki ja Aina Peuran sukuhauta

Kirkko talvimyräkän jälkeen vuonna 2011.

Kirkon hautausmaan puolelta kuvattu panoraamavideo, klikkaa tästä! Videointi: Seppo Vaittinen.

Törmälän loma- ja kurssikeskus Oy. Seurakunnan leirejä järjestetään siellä. Lisätietoa Törmälästä: www.tormala.fi

Törmälän kirkko on rakennettu entiseen pappilan navettaan. Se on kodikas juhlatila pieniin häihin ja kastejuhliin.

Marjatan pirtti Törmälässä on viihtyisä tila pieniin tilaisuuksiin