Uutislistaukseen

Virastotalo siirtyi uudelle omistajalle, hautausmaalla kaadetaan puita, tilinpäätösasiaa

3.3.2021 11.48

Virastotalo on vaihtanut helmikuussa tehdyllä kiinteistökaupalla omistajaa, seurakunta jää toistaiseksi osaan talosta vuokralle. - Sopimus mahdollistaa tiloista luopumisen asteittain. Uusi omistaja Pirjo Backman on aloittanut virastotalon remontoinnin, seurakunta keskittyy muiden kiinteistöjen kunnossapitoon, ja saa myös säästöä käyttökuluista.

Tämän vuoden talousarviossa on mm. seurakuntatalon asunnon ja kellotapulin kunnostusta, talouspäällikkö Jaana Pakarinen kertoo. Vuonna 1768 rakennettu kellotapuli on Rautalammin raitin vanhimpia rakennuksia, ja kirkonkellot soivat sieltä edelleen.

Lisäksi seurakunta on myynyt n. 60ha määräalan Vuori-Kalajalta liitettäväksi Etelä-Konneveden Kansallispuistoon.  -Kansallispuisto on rautalampilaisille monin tavoin tärkeä luonto- ja kehittämiskohde, kauppa antaa myös taloudellista liikkumavaraa seurakunnalle.

Kirkkopuistossa ja hautausmaalla harvennetaan ja kaadetaan huonokuntoisia puita. Hautausmaan luonnonmukaisuutta ja puistomaisuutta arvostetaan Rautalammilla, se halutaan säilyttää samalla, kun huomioidaan turvallisuus ja kunnossapito.

Seurakunnan vuoden 2020 tilinpäätös on n. 23000 eur ylijäämäinen harkinnanvaraisen avustuksen ja talouden eri tasapainottamistoimien ansiosta.