Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja. Soittakaa ja laulakaa täydestä sydäemstä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. (Ef. 5: 19-20)

Musiikkityö

Seurakuntamme musiikkityö on monipuolista ulottuen messu -ja kirkollisten toimitusten musiikista seurakuntamme kuoroihin ja muihin musiikkityön ryhmiin sekä konsetteihin ja muihin musiikkitilaisuuksiin.

Seurakunnan musiikkiosaamista johtaa kanttorimme, Kaisa-Liisa Piironen. Hän on työskennellyt seurakunnassamme vuodesta 2009 lähtien.

Rautalammin kirkon urut ja muut seurakunnan soittimet

Seurakuntamme urut ovat 35-äänikertaiset urkurakentamo Tuomen vuonna 1980 valmistamat urut. Uruissa on kolme sormiota ja jalkio. Ensimmäinen  ja kolmas sormio ovat dispositioltaan ja luonteeltaan klassisia neobarokkipillistöjä. Toinen sormio on romanttissävytteinen kielillä maustettu pillistö. Jalkio on klassinen, ja koneisto mekaaninen. Uruissamme on pillejä myös Rautalammin kirkon ensimmäisistä, B.A Thulen, valmistamista uruista vuodelta 1877. Ensimmäisten urkujen tilalle rakennettiin 1926 Kangasalan urkurakentamon pneumaattinen urku, jota aajennettiin vuonna 1960. Tämä soitin purettiin pois kirkkomme nykyisten urkujen tieltä.

Muita soittimia seurakunnassamme ovat flyygeli, piano, käsikellot, kitara, basso sekä muita bändisoittimia.

Musiikkityön säännöllinen toiminta kuorojen lisäksi:

Sukka & Sävel - neulekahvila

Sukka & Sävel - neulekahvila on musiikki -ja lähetystyön yhteinen piiri, jossa, nimensä mukaisesti, tehdään käsitöitä ja lauletaan yhdessä virsiä ja hengellisiä lauluja. Mukavaan porukkaaan saa tulla kokemaan tunnelmaa ja kahvittelemaan myös ilman käsitöitä.

Sukka & Sävel - neulekahvila kokoontuu seurakuntatalolla joka toinen perjantai 10-12 Takkahuoneen tiloissa.

Virsikahvila

Virsikahvilassa on mahdollisuus tavata ihmisiä, kahvitella mukavassa porukassa ja laulaa virsiä sekä hengellisiä lauluja. Useasti mennään "toivekonsertin" tapaan, eli laulettavaa saa ehdottaa. Virsikahvilassa myös mielellään opetellaan sellaisiakin virsiä ja lauluja, jotka ovat tuntemattomampia.

Virsikahvila kokoontuu joka toinen perjantai seurakuntatalolla 10-11/11.30 Pikkukahvion tiloissa.

Tietoa Sukka & Sävelen ja Virsikahvilan kokoontumisista saa nettisivuilta, seurakuntauutisista sekä kanttorilta.

Molemmat ryhmät kokoontuvat turvavälit ja hygienia huomioiden; mukaan saa tulla terveenä!

Kirkon urut

77700 Rautalampi

Vapaapäivät pääsääntöisesti maanantai ja tiistai.