Ensimmäisessä kuvassa hohtava auronko, toisessa maapallo, kolmannessa kädet murtaa leipää, neljännessä sydän.

 

Erityistä tukea tarvitsevien nuorten rippikoulut vuonna 2024

Rautalammin rovastikunnan seurakuntien alueella (Leppävirta, Varkaus, Joroinen, Rautalampi, Suonenjoki ja Niinivesi sekä Pieksämäki, joka erityisnuorten rippikoulujen osalta kuuluu osaksi Rautalammin rovastikunnan toimintaa) järjestetään vuonna 2024 erityistä tukea tarvitseville nuorille tarkoitettu rippikoulu. Rippikouluun voi osallistua eri tavoin:

a. Nuori voi mennä oman kotiseurakunnan rippikouluun, joka päivärippikouluun tai rippikouluun, jossa on leirimuotoinen intensiivijakso. Tällöin voit olla yhteydessä kotiseurakunnan rippikouluvastaavaan esimerkiksi mahdollisen ohjauksen ja tuen tarpeen osalta.

b. Rovastikunnan alueella järjestetään erityisnuorille suunnattu rippikoulu, jossa on kesällä 2024 erillinen leirijakso. Leirijakso pidetään jossakin rovastikunnan leirikeskuksista. Ajankohta ja paikka tarkentuvat vuoden 2024 alussa. Leirin kokoamisesta vastaa kehitysvammaistyön pappi Annamari Lehtinen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Annamarille 15.10.2023 mennessä.

c. Nuoren on mahdollista osallistua yksityisrippikouluun vuoden 2024 aikana. Rippikoulu toteutetaan koulupäivän aikana tai siten, että nuoren kanssa tavataan esimerkiksi kotiseurakunnan tilassa tai pappi tulee käymään kodissa. Jokaisen nuoren rippikoulu suunnitellaan yksilöllisesti. Jos samasta kunnasta/koulusta on useampi nuori, niin rippikoulu voidaan toteuttaa myös pienryhmässä. Toteutuksesta vastaa alueen kehitysvammaistyön pappi Annamari Lehtinen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Annamarille. Yksityisrippikouluun voi ilmoittautua milloin vaan. Jos konfirmaatio on tarkoitus pitää kesällä 2024, ilmoittautuminen tulisi tapahtua 31.12.2023 mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Annamari Lehtinen, Etelä-Savon kehitysvammaistyön pappi

annamari.lehtinen@etelasavonha.fi

050 3899215